Spring naar de content
bron: anp

De witte suprematie van GroenLinks, nog roomblanker dan de Afrikaner Weerstandsbeweging

Zeeger Ernsting haalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam 694 stemmen, terwijl de prachtige, sympathieke Imane Nadif maar liefst 12.435 stemmen haalde. Zonder enige uitleg werd de moslima gedumpt. Zo kennen we GroenLinks weer, schrijft Arthur van Amerongen.

Ik schreef al eens dat een meet-up van GroenLinks rond het versleten icoontje Jesse Klaver (zijn sexappeal werkt zelfs niet meer niet bij Tena-ladies uit Apeldoorn die bij de ingang van het AZC welkomstliederen zingen voor bronstige vluchtelingen in de aanstootgevende leeftijd uit het door een burgeroorlog verscheurde Gambia) nóg roomblanker is dan de jaarlijkse braai van de Afrikaner Weerstandsbeweging. 

Ik durf hier zelfs te beweren dat AWB-voorman Eugène Terre’Blanche een stuk diverser was dan de roomblanke cisgendermeneer Jesse Klaver omdat “Gay Eus” de hooiberg deelde met zwarte knapen (al liep dat een keer flink uit de hand). 

Het beste voorbeeld van de roomblanke suprematie van GroenLinks is de nieuwe fractievoorzitter van de partij in Amsterdam, die de heerlijke exotische naam Zeeger Ernsting draagt. Zo te zien is de man zelfs niet bisexueel! 

Deze witte cisgender haalde bij de laatste verkiezingen in Pyongyang aan de Amstel 694 stemmen terwijl de prachtige, sympathieke Imane Nadif maar liefst 12.435 stemmen haalde. De Marokkaanse powerwoman harkte zelfs meer stemmen binnen dan kameraad Vladimir Groot Wassink! 

Zonder enige uitleg werd de moslima gedumpt. Zo kennen we GroenLinks weer. Denk maar aan freule Corinne Elisabeth de Jonge van Ellemeet, vooral bekend van de dolksteek in de rug van mijn grote vriend Zihni Özdil en van de enorme pukkel naast haar neus, waardoor ik altijd moet denken aan tante Cato en tante Sidonia. 

GroenLinks is natuurlijk al een roomblanke dynastie sinds de Duyvendak-clan het Politbureau overnam, met de spierwitte Mirjam de Rijk als een soort Máxima, de aangetrouwde koude kant dus. 

Uiteraard morde het GroenLinks-stemvee over deze snoeiharde coup, want hoe kan je een prachtige Marokkaanse moslima die twintig keer zoveel stemmen haalde als de roomblanke protestantse cisgender Ernsting gewoon keihard degraderen! Dat is verkiezingsfraude! 

Boze tongen noemen De Rijk wel eens de Utregse Elena Ceaușescu maar ik vind dat nogal beledigend voor de Roemeense staatsvrouw en wetenschapper die decennia lang vol passie het Midden-Oosten-conflict probeerde op te lossen. 

Mijn Twittervriend @wwwervelwind alias Hurry Kane wees mij er subtiel op dat Zeeger de zoon van Marius Ernsting is. Pa Ernsting is afkomstig uit gereformeerd tuindersgezin, radicaliseerde aan de VU in A’dam, werd lid van de Kabouterpartij, daarna voor de CPN in Tweede Kamer & stond vervolgens aan de wieg van GroenLinks. Een soort van erfopvolging dus eigenlijk. 

Overigens zorgt de ouwe Ernsting goed voor zichzelf, want hij is oud-directeur van Humanitas, voorzitter van de Vereniging NOV en adviseur Goede Doelen Loterijen. Nou, dan weet u het wel met deze verloren zoon. Ernsting senior zou met zijn gedoopte voorhoofd toch als geen ander moeten weten dat de Goede Doelen Loterijen een kind van Satan is: de Mammon

Uiteraard morde het GroenLinks-stemvee over deze snoeiharde coup, want hoe kan je een prachtige Marokkaanse moslima die twintig keer zoveel stemmen haalde als de roomblanke protestantse cisgender Ernsting gewoon keihard degraderen! Dat is verkiezingsfraude! 

Bleekscheet Ernsting benadrukte dat de partij in zijn ogen een ‘prachtige diverse fractie’ heeft. “Met heel veel ontzettend goede mensen van heel veel diverse achtergronden. Die ga ik zo goed mogelijk helpen om zo effectief mogelijk te zijn.” Volgens hem komt het ‘natuurlijk goed’ met Nadif.

Hoe komt die pipo hier mee weg! De reactie van Imane op het onverholen racisme en de blatante islamofobie van de schaamteloze kersverse GroenLinks-fractievoorzitter loog er dan ook niet om: 

“En dan zo’n lelijke reactie geven zegt meer over de persoon zelf dan over mijn kwaliteiten. Ik wens die persoon veel wijsheid en liefde toe. Ik zit midden in de raad en ben er gewoon echt emotioneel van. #KickingSomeoneWhileTheyreDown

Wat is dat toch met GroenLinks, dat ze altoos de mond vol hebben over diversiteit, inclusiviteit en wat dies meer zij en dat ze uiteindelijk gewoon schaamteloos de mantra ‘Eigen Volk Eerst’ hanteren. Kijk maar eens naar GroenLinks in Utrecht! Dat lijkt verdorie nog an toe de Jaarlijkse Sneeuwpoppen Conferentie op de Noordpool wel! 

Lezers in het land zullen nu denken: doctorandus Van Amerongen, denk toch eens aan uw hart, maak u toch niet zo druk over iets onbenulligs als GroenLinks. Vorig jaar schreef u schuimbekkend van woede een haatpreek over het snoepreisje van Laura Bromet (het scherpste mesje in de keukenla van de Tweede Kamer) naar Bonaire en begin dit jaar schreef u een diepgravende analyse over GroenLinks 020, met als wervende titel: een stoephoer op meth is betrouwbaarder dan het verkiezingsprogramma van GroenLinks 020. 

Wat is dat toch met GroenLinks, dat ze altoos de mond vol hebben over diversiteit, inclusiviteit en wat dies meer zij en dat ze uiteindelijk gewoon schaamteloos de mantra ‘Eigen Volk Eerst’ hanteren

De waarheid gebiedt mij te schrijven dat ik deze donderpreken schaterlachend zit te tikken, en soms vind ik mijzelf zo grappig dat ik over de vloer rol van het lachen. 

Natuurlijk vind ik GroenLinks een hele enge en vooral humorloze sekte, met onfeilbare dogma’s en enge antisemitische tendensen, en vol met intellectueel uitgedaagde quinoaknagers als vrouwtje Bromet en die andere Pollewop: kruidenvrouwtje Suzanne Kröger. 

Sta mij toe – eenmalig – iets aardigs te zeggen over D66. D66 is een volledig immorele banencarrousel vol dweepse laven als Jan Paternotte, Robje Jetten en de infernale heksenduo Kaag & Ollongren. Maar uiteindelijk kan je met een D66-stemmer gewoon in de kroeg zitten en over leuke dingen babbelen, gewoon omdat ze niet ideologisch zijn angehaucht. Denk maar aan een Reinier van Dantzig, de nieuwe wethouder Woningbouw in het kersverse roomblanke college van burgemeester en wethouders. Ik zou met hem rustig een peperdure pint in een van zijn horeca-etablissementen kunnen nuttigen en over koetjes en kalfjes kunnen babbelen, maar nooit een tweedehands autootje of een appartement van hem kopen. D66’ers zijn maar met één ding bezig: zichzelf. Totale opportunisten zonder enige moraal. Het is net als met dat tweedehands ootootje van Van Dantzig: niet goed, geld weg & garantie tot aan de voordeur! 

Op de valreep heb ik ook nog goed nieuws hoor! Weet u nog dat ik een onschuldig grapje maakte over freule Ollongren? Nou, dat viel niet in goede aarde bij het mens, dat net in een bunker in Duitsland spoedoverleg met de Wehrmacht had. Ze diende een klacht in, en vandaag kreeg ik een leuk bericht van het geweldige Twitter. 

Leve Twitter!