Spring naar de content

Lachen, gieren en brullen met Sidney Smeets en Sylvana Simons in de Tweede Kamer

Arthur van Amerongen verheugt zich op de nieuwe Tweede Kamerleden. “Sylvana zal zich snel ontpoppen als een hedendaagse Kortjakje en vaker niet dan wel aanwezig zijn in de Tweede Kamer.”

‘s Lands post-orgastische politieke toestand (al kwam vermoedelijk niet iedereen klaar op de verkiezingsavond) wordt perfect verbeeld door deze kiek van ‘verkenners’ Annemarie Jorritsma-Lebbink en Karin Ollongren. 

Een tweep merkte op dat de dames op Jehova’s Getuigen lijken, maar die lopen er niet zo ordinair bij. Bovendien kan je de Jehova’s met een gerust hart binnenlaten en hoef je na hun vertrek het tafelzilver niet na te tellen.

Ollongren was vast van plan om te overnachten op het Binnenhof, want het goede mens had een slaapzak aangetrokken, indachtig de oude volkswijsheid “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”.

Wat precies die latexfetish van Jorritsma is, wil ik eventjes niet weten, want ik kreeg bijna beeld en heb net het ontbijt achter de kiezen.

De lichaamstaal van Khadija Arib spreek boekdelen: aan de deur wordt niet verkocht.

Politieke dinosaurus Jorritsma raakte in 2002 in opspraak door te innige relaties met het bouwbedrijf Koop Tjuchem en haar naam bleek voor te komen in een zogeheten schaduwboekhouding. In december 2006 raakte ze opnieuw in opspraak, ditmaal vanwege het oppompen van grondwater voor de koelings/verwarmingsinstallatie van haar woning in Almere. De daartoe benodigde vergunning en ontheffing bleken niet aangevraagd te zijn bij de provincie. Het oppompen zou water onttrekken aan een waterlaag van drinkwaterkwaliteit en daarvoor moest bovendien een beschermende kleilaag doorboord worden. Agrariërs in de buurt die voor soortgelijke activiteiten wel een vergunning hadden aangevraagd, hadden deze niet gekregen. Jorritsma bleek door de commissaris van de Koningin gewaarschuwd te zijn over de noodzaak van de vergunning en de ontheffing. Zij had de gemeenteraad en het college van B en W niet ingelicht.

Over fopbarones Ollongren heb ik al genoeg geschreven en die verdwijnt toch uit de Haagse politiek. Over de toekomst van de Evel Knievel van de Nederlandse politiek hoeft het klootjesvolk zich geen zorgen te maken.

Sylvana zal zich al snel ontpoppen als een hedendaagse Kortjakje en vaker niet dan wel aanwezig zijn in de Tweede Kamer

Het wordt natuurlijk één grote poppenkast de komende weken, want kabinet Rutte IV is allang in kannen en kruiken en het maakt niet zoveel uit welke partijen er in de coalitie zitten. Het lijkt mij stug dat GroenLinks mag aanschuiven, al is het een typisch Nederlandse traditie dat verliezers beloond worden met bijvoorbeeld een rondvaart door een Amsterdamse grachten en aansluitend een bezoekje aan het Koninklijk Huis.

Klaver is een ‘dead man walking’, want bij GroenLinks worden de messen geslepen. Dwars, de jongerenpoot van GL, heeft al publiekelijk afgerekend met opa Klaver.

Op het moment van schrijven is het nog niet bekend of GL zeven of acht zetels haalt, en dat is zoverre interessant omdat bij een eventueel opstappen van Klaver zijn stemmenmagneet Kauthar Bouchallikht alsnog in de Tweede Kamer komt en dan wordt het bal en komt er een heuse Nacht van de Lange Messen op het politbureau van GroenLinks.

Ik kijk halsreikend uit naar de nieuwe Tweede Kamer, want we gaan vreselijk lachen met bijvoorbeeld novice Sidney Smeets, Cindy voor intimi. De natuurlijk biotoop van deze paradijsvogel is Bij1, maar dan was-ie van zijn levensdagen niet in de Tweede Kamer gekomen. Op de treurbuis zag ik Sylvana triomfantelijk zeulen met een handtas van Prada, zo groot als een hutkoffer. Van wie zou ze die nou weer hebben gehad, dacht ik meteen. Simons zal zich al snel ontpoppen als een hedendaagse Kortjakje en vaker niet dan wel aanwezig zijn in de Tweede Kamer. Net als in de Amsterdamse gemeenteraad zal Sillie Syl haar zetel delen (maar niet haar inkomen van een tonnetje) met volidioten uit haar freakshow en dat wordt dus dikke pret straks, mark my words. Overigens moest ik vreselijk lachen om deze twiet van good old Kees van der Staaij.

Ik volgde de verkiezingsavond bij GeenStijl en heb me geen seconde verveeld met Maurice de Hond, Hans Teeuwen, Theodor Holman, Sywert van Lienden, nonkel Bart en les autres. Overigens denken mensen in het land dat ik heel erg begaan ben met de vaderlandse politiek, maar dat is een flagrante mythe. De laatste keer dat ik gestemd heb, was op Ahmed Marcouch, en dat moest van mijn toenmalige vrouw Edith Mastenbroek (dat haar herinnering tot een zegen mag zijn). Ik presenteer mijzelf graag als een anarcho-liberaal en geloof totaal niet in het nut van verkiezingen. Bovendien ben ik al een eeuwigheid weg uit Nederland en het zal mij aan mijn reet roesten wie of wat het land regeert. Vandaar mijn dwingende advies: emigreer!

Doe als ik en vertrek voorgoed, met slaande deuren, met de noorderzon of desnoods gevolgd door Ik Vertrek. Die noorderzon moet ik even opzoeken want ik heb geen idee waar die uitdrukking vandaan komt. Mijn bijbel, het Woordenboek der Nederlandsche Taal , geeft raad:

Noorderzon, vroeger in gebruik voor: de tijd waarop de zon in het noorden staat, dat is voor plaatsen op het noordelijk halfrond te middernacht: vergelijk oosterzon, de tijd van zes uren ’s morgens (…), zuidoosterzon, kort voor den middag (…). Bij noorderzon (thans altijd met de noorderzon) verhuizen, vertrekken en dergelijke: ’s nachts, of ook wel bij dag, heimelijk weggaan van zijn woon- of verblijfplaats.

Emigreren is vooruitzien, vrienden en vriendinnen. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, kijk maar naar mij, Cindy en Syl.

P.s. Mijn mattie Rob Muntz sleepte als lijstduwer voor de Partij voor de Republiek maar liefst 250 stemmen binnen en als dank voor zijn dappere politieke avontuur hangt zijn stembiljet nu ingelijst op zijn toilet te pronken.

Met hem nam ik u nog even de verkiezingen door.

Muntz geeft nooit op en u zult van hem horen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Il maintiendra!