Spring naar de content
bron: ANP/KIPPA

Arie Boomsma, kom nou toch uit die kast!

Don Arturo doet verslag van de wonderbaarlijke bekering van domineeszoon Arie Boomsma, van de protestantse kerk van zijn papa naar ‘dat wonderlijke amalgaam van KOZP, BLM, Antifa, BIJ1 en volslagen onbekende blanke soapies als Hannah Hoekstra’.

Als ik Arie Boomsma zie, moet ik altijd denken aan de woorden van Gerard Reve: “Het is een kerk, een heel fanatieke kerk. Je komt er eigenlijk niet uit. Het paardenmiddel is in iets anders overstappen. Ik ben uit de kerk van God Marx en zijn ene geboren zoon Lenin, overgestapt naar de kerk van Rome.”

Domineeszoon Arie deed precies het tegenovergestelde: hij ruilde de kerk van zijn papa in voor de door Marx geïnspireerde antiracismekerk, dat wonderlijke amalgaam van KOZP, BLM, Antifa, BIJ1 en volslagen onbekende blanke soapies als Hannah Hoekstra, die racisme als verdienmodel inzette tijdens een ontmoeting met onze geliefde koning.

De wonderbaarlijke bekering van Arie Boomsma tot de BLM-sekte vond pas recentelijk plaats, opvallenderwijs precies in de periode dat Arie zijn sportscholen moest sluiten. Ik ben nóg bijbelvaster dan Arie en moest meteen denken aan de wonderbaarlijke bekering van Paulus (die toen nog Saulus heette) terwijl hij onderweg was naar Damascus om daar op christenen te jagen.

Het staat allemaal in het Goede Boek, in Handelingen 9 om precies te zijn. Het verschil tussen de wonderbaarlijke bekering van Arie en die van Paulus is dat Paulus geen sportschool had die maanden gesloten was vanwege het Chinese Wuhan-virus.

Voor Arie is alles handel en je kan veel over die bitch zeggen, maar niet dat hij lui is. En dat kenmerkt de waarachtige calvinist in hem. Ik herken dat maar het gaat nu even niet over mij maar over Arie, die landelijke bekendheid kreeg toen hij voor whitetrashtrailerparkzender SBS een programma over dwergen maakte.

Sta mij toe even wat diepzinnigs te schrijven over het schitterende huwelijk tussen kapitalisme en calvinisme (gejat van Wikipedia, maar dat dondert niet):

De protestantse werkethiek (ook bekend als de puriteinse werkethiek of calvinistisch arbeidsethos) is de door socioloog Max Weber geïntroduceerde term voor de bij calvinisten gangbare opvatting dat hard werken in het beroep God welgevallig is. De theologische fundering van de protestantse werkethiek ligt in de vloek die God over Adam heeft uitgesproken nadat Adam en Eva gezondigd hadden en uit het paradijs werden verdreven. In de Statenvertaling is dit geformuleerd als “In het zweet uws aanschijns zult gij brood eten, totdat gij tot de aarde wederkeert” (Genesis 3:19a).

Door protestantse predikanten als de papa van Arie, werd echter niet alleen het strafkarakter beklemtoond, maar ook de goedheid en noodzaak van arbeid en het positieve effect dat dit voor mensen, en de christelijke samenleving in haar geheel, zou hebben. De protestantse werkethiek maakt deel uit van de oude Amerikaanse cultuur rond 1800, en wordt door sommige Amerikanen gezien als de basis voor de Amerikaanse welvaart. De protestantse werkethiek staat dus haaks op de werkethiek van bijvoorbeeld het mohammedanisme, die zich kort en bondig laat samenvatten als: insjallah. Of IBM, zoals de Egyptenaren het verschijnsel van lijdzame, lethargische procrastinatie noemen, onderwijl puffend aan de waterpijp: Insjallah, Bukra, Ma’lesh.

Bukra betekent morgen, en ma’lesh betekent zoveel als jammer, niks aan te doen.

Laat ik ter zake komen. BLM, KZOP, Antifa, BIJ1 onder leiding van dominee Wekker en de Helden van Nooit (voorheen de Grauwe Eeuw) vormen samen de Nieuwe Zwartekousenkerk.

Kernbegrippen: schuld en boete, de voetenwassing à la Maria Magdalena de hoer, donderpreken van dominee Wekker, de beeldenstorm, de duivel alias de witte man, de predestinatie, het uitverkoren zijn (Sylvana cum suis, Edgar Davids, Regilio Tuur) en last but not least de erfzonde.

Maar de opvallendste overeenkomst tussen de Oude Zwartekousenkerk en de Nieuwe Zwartekousenkerk is het verbod op lachen en humor. Ooit nuttige idioot Arie Boomsma betrapt op een grapje?

Of helper whitey Sunny Bergman?

Wat is dat toch met dat soort roomblanke masochisten, dat ze zich – gelijk varkens knorrend van genot in de modder –  wentelen in schuld en dolgraag boete willen doen voor hun witte erfzonde en hun witte schuld, die volslagen krankzinnige en uit de duim gezogen marxistische bullshit uit de Verenigde Staten. Vroeger had je op de Walletjes in Amsterdam de Satanskerk, een soort sekshuis dat fiscaal de status van een sekte had. Zoiets lijkt mij veel heilzamer voor de masochistische blanke broeders en zusters van de BLM-sekte die zo graag vernederd willen worden, al dan niet met billenkoek. Spaart de roede niet, en zeker niet als Arie komt binnen huppelen!

Ik voorspel dat er binnenkort BLM-bloedraden komen, die  helper whitey’s gaan doorzagen over hun bekering tot het antiracisme. In de zwartekousenkerk wordt zo’n verhoor door de ouderlingenbloedraad “nieren proeven” genoemd.

Reeds bekeerden (in het geval van de BLM-sekte mogen alleen personen van kleur inquisiteur spelen) komen dan in hun gitzwarte kloffie langs bij de meneer of mevrouw die meent bekeerd te zijn, en dan gaan ze genadeloos checken of die ervaring echt en oprecht is. Dat snoeiharde overhoren wordt het “nieren proeven” genoemd.

Nuttige idioot Arie Boomsma mag nu even meeliften met de gravy train maar beseft niet dat ook hij uiteindelijk gedumpt zal worden door de BLM-sekte.

Iemands ervaring kan te licht worden bevonden. Als een aantal hooggeplaatste kerkleden de aspirant-bekeerling duidelijk heeft gemaakt dat die nog veel te zondig is om werkelijk bekeerd te zijn, zal hij of zij het ook niet wagen om aan te zitten bij het Heilig Avondmaal. Zo’n afwijzing kan voor veel problemen zorgen, vooral bij ouderen. Als je namelijk niet bekeerd bent, ga je naar de hel. Dat geldt bij de Oude Zwartekousenkerk maar ook bij de Nieuwe Zwartekousenkerk. Want reken maar dat de witte man naar de hel gaat! Hij kan de voeten van Akwasi likken, hij kan knielen en door het stof gaan, hij kan zijn baan als hoofdredacteur van het Trouw afstaan aan Babah Tarawally: niets zal hem baten. Hij is namelijk niet geboren als onschuldig wit baby’tje: hij is geboren als een witte, racistische rotbaby! Zulks heet de erfzonde en die gaat terug naar de zondeval van de roomblanke Adam en Eva (hoe graag Arie daar ook Adam en Evert van maakt).

Verlossing is er niet voor de witte man en hij zal tot het einde der tijden branden in de hel. Maar eerst betalen! Want daar komt het op neer, de komende tijd: de herstelbetalingen.

Nuttige idioot Arie Boomsma mag nu even meeliften met de gravy train maar beseft niet dat ook hij uiteindelijk gedumpt zal worden door de BLM-sekte. Alsof die niet door heeft dat Arie een enge witte man is, geboren met de racistische erfzonde, net alle andere witte Nederlanders. Waarschijnlijk gaat Boomsma dan piepen dat hij hartstikke divers is vanwege zijn soepele gender maar de BLM-inquisitie weet wel beter want die kent Arie’s “Ik ben geen homo” t-shirt nog (ook al weer zo’n leuk businessdingetje).

Wie de Nederlandse radio, televisie en kranten volgt, begint warempel te geloven dat het in de hele wereld maar om 1 ding draait: BLM, filiaal Amsterdam. Het nieuwe evangelie komt uit Mokum!

Dat krijg je dus als het EK, de Tour de France en de diverse festivals niet doorgaan. Brood en spelen: de Romeinen snapten dat als geen ander.

Ik sluit smaakvol af met de regels die Gerard Reve in zijn prachtige Nieuw Paaslied opdroeg aan de toen nog piepjonge Arie Boomsma:

Nochtans werd ik niet moede, U te loven.

Want onbegrijpelijk groot zijn al Uw werken:

Gij, die het wezen gemaakt hebt

dat van achteren een kut en van voren een staart heeft.