Spring naar de content
bron: rob voss

De geheimtip van Carrie ten Napel

Wat zijn de beste tips voor deze zomer? Carrie ten Napel tipt een bezoek aan Staverden, de kleinste stad van Nederland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelle Brumsen
Carrie ten Napel (1980) is sportjournalist en tv-presentator.
bron: sander koning/anp

Wat is uw ‘geheimtip’ om deze zomer te gaan doen?

“Ga naar Staverden, dat is een buurtschap rondom een oud kasteeltje. Het heeft dertig inwoners en ligt op de Veluwe in Gelderland.” (Het heeft stadsrechten, vandaar de bijnaam ‘de kleinste stad van Nederland’ – red.)

Hoe bent u op deze tip gekomen?

“Staverden ligt vlak bij Ermelo, waar ik woon. Ik vond het een heel fijne plek om naartoe te gaan afgelopen jaar. Ik was er laatst nog met vriendinnen, je kan daar op van die klompenpaden lopen. Dat is bij ons natuurlijk totaal uit de hand gelopen, veel te veel gelopen.”

Waarom is het zo fijn in Staverden?

“Het is zo’n plek waarvan je even moet weten dat het er leuk is; anders kom je er niet zo snel. Het is er dus rustig en de omgeving is prachtig. Je kan er schitterend wandelen en fietsen en je kan er lekker eten en drinken bij Brasserie Staverden. Ze zijn daar heel creatief. Er wordt buiten brood gebakken en je kan er een picknickmand kopen. En nu is het terras natuurlijk weer open. Je moet vervolgens ook zeker even doorfietsen naar een plek die wij daar ‘de zandverstuiving’ noemen. Dat is het Beekhuizerzand; daar heb je het gevoel alsof je in Afrika bent.”

Op het Beekhuizerzand heb je het gevoel alsof je in Afrika bent

Carrie ten Napel

Wie moet deze ‘geheimtip’ nou echt ter harte nemen? 

“Misschien moet Rutte eens gaan uitwaaien in Staverden, na deze politiek bewogen tijd. Dan kan hij daar met potentiële coalitiegenoten eens een goede wandeling maken. Of er een heisessie plannen: even picknicken bij Brasserie Staverden, daarna lekker wandelen. Het is er toch niet heel druk, dus je wordt er niet zo snel opgemerkt, wel zo prettig voor hem. Dan kan hij daar wat goede gesprekken voeren. Of gewoon even alleen daarheen, om zijn kop vrij te maken.”