Spring naar de content
bron: ANP

Homohaat bij moslims en zwarte activisten: het grote taboe in de Nederlandse journalistiek

Nieuwe preek van Don Arturito. Niet voor de eerste keer maakt hij zich kwaad op de manier waarop journalisten verslag doen van activisten die op zijn minst twijfelachtige denkbeelden aanhouden. Om nog maar te zwijgen over de gemeente Amsterdam, die volgens hem weinig of niets doet aan het tegengaan van geweld tegen homo’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Twee opvallende verhalen in de media deze week: een doorwrocht artikel over homohaat in De Groene Amsterdammer (geschreven door maar liefst vijf journalisten) en een verslag in NRC over een optreden van Jermaine Shoemake in Rotterdam. Deze psycholoog en politiek activist is beter bekend onder zijn artiestennaam Umar Rashad Ibn Abdullah-Johnson. Op Instagram heet hij dan weer dr. Umar Ifatunde Johnson.

Even de hoogtepunten van zijn performance voor een uitzinnig publiek in Theater Zuidplein in Rotterdam. Een deel van het publiek was met gratis bussen van Amsterdam naar Rotterdam gekomen.

Dr. Shoemake: “Wereldwijd worden zwarte meisjes ontvoerd voor ondergrondse organenhandel, coronavaccins zijn dodelijker dan het virus zelf en zanger R. Kelly zit niet in de gevangenis wegens het verkrachten van minderjarige meisjes, maar omdat hij de originele opnames van zijn muziek niet aan platenmaatschappijen wilde verkopen.”

Tijdens het vragenrondje na afloop van zijn speech vaart hij uit tegen kindertransgenderisme, een onderdeel van een agenda om ‘onze’ mensen te ontvolken”, een zwarte genocide. “Maar,” voegt hij daaraan toe: ”We zijn nog altijd het snelst groeiende ras in de wereld!”

NRC-verslaggever Thijs Niemantsverdriet: “In gesprek gaan met de aanwezigen over de uitspraken van Dr. Umar is lastig. De meeste bezoekers zijn wantrouwend en willen niet praten met de verslaggever, anderen verliezen zich in lange monologen.”

Ik ken Thijs nog uit de tijd dat we samen bij Vrij Nederland werkten, en het is een prima kerel. Wel vind ik het raar dat het NRC een roomblanke man stuurt naar dit exclusieve Afro-Nederlandse feestje, al zal er ongetwijfeld wel een Rachel Dolezal-achtige in het publiek hebben gezeten, plus de onvermijdelijke wiggers, helper whitey-crusties en chocolate chasers.

Ook Bij1 is kapotgegaan door de onoverbrugbare verschillen tussen non-binaire volidioten met paars en groen haar en schroeven door ledematen en organen, en macho-cisgendermannen van kleur in de Bijlmer

Ik ben even gaan grasduinen in het colofon van het NRC en alleen al qua voornamen leest dat colofon weg als een jongensboek van Kluitman uit de jaren vijftig.

Nou ben ik van mening dat een witman prima over mensen van kleur kan schrijven, maar Niemantsverdriet zat toch een beetje in een spagaat toen hij het stuk schreef. Op het podium in Rotterdam stond namelijk een knettergekke racist de meest walgelijke theorieën uit te braken. Als dr. Umar een blanke was geweest stonden de vaderlandse media een week later nog bol van de berichtgeving over deze zwarte Wannseeconferentie.

The New Pittsburgh Courier stuurde ooit Ebony Chappel − een zwarte vrouw − af op dr. Umar. Even een citaatje uit zijn lezing, die de prikkelende titel 21st Century Afrikan Holocaust: The End of Racial Justice for Blacks & What We Must Do Now! droeg (vandaar mijn Wannsee-grapje).

Dr. Umar: Homosexuality is a cancer on the Black community, along with abortion and interracial marriage, a tool that will ultimately dismantle the Black race. Also, to be accepting and/or tolerant of the LGBTQ movement is to simultaneously be in compliance with criminal acts such as bestiality and pedophilia.

“Enfin.” zou Martin Bril schrijven.

In mijn HP-preken schreef ik regelmatig over het monsterverbond tussen Black Lives Matter, Antifa, Hamas en diverse extremistische LGBTQQICAPF2K+-stoottroepen. Dat moest wel fout gaan. Het kwam al die blanke scharminkels met een rugzakje natuurlijk prima uit dat ze tijdens de demonstraties grote zwarte meneren en antisemitische islamitische fanatici in de frontlinies hadden staan, maar al snel bleek dat deze bonte club paradijsvogels werd gekenmerkt door de oude Latijnse wijsheid amicus meus, inimicus inimici mei: de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Iemand die deze freakshow op de voet volgt, is Andy Ngô. Uit zijn berichten blijkt dat er niets meer over is van het monsterverbond.

Sterker nog: islamitische activisten die eerst nog bondgenoten waren, keren zich nu fel tegen LGBTQQICAPF2K+.

Kijk maar naar deze twiet:

De paradepaardjes van extreem-links − zwarte mensen van kleur en wereldwijd gediscrimineerde mohammedanen − bleken het Paard van Troje te zijn en hebben het extreemlinkse activistische blok volledig gesloopt.

Ook Bij1 is kapotgegaan door de onoverbrugbare verschillen tussen non-binaire volidioten met paars en groen haar en schroeven door ledematen en organen, en macho-cisgendermannen van kleur in de Bijlmer. Never the twain shall meet.

Maar dan de Groene Amsterdammer.

De coverstory opent alarmerend: De lhbti-gemeenschap wordt op de sociale media steeds meer geconfronteerd met scheldpartijen en bedreigingen. De belangrijkste afzenders: extreemrechts, streng religieus, complotdenkers en ‘bezorgde’ influencers.

Ik was erg benieuwd naar de achtergrond van “streng religieus” en ging op zoek in het verhaal, waaraan de vijf journalisten maanden moeten hebben gewerkt. U raadt het al: de olifant in de kamer wordt niet benoemd.

Ergens is sprake van conservatief-christenen en tussen neus en lippen wordt verwezen naar voetballer Redouan El Yaakoubi. Het woordje “moslims” staat keurig ingebed in deze zin:

In de discussie onder een video over het weigeren van een regenboogband door de voetbalspeler Redouan El Yaakoubi verenigen katholieken, gereformeerden, moslims en tal van andere groepen zich om zich uit te spreken tegen lhbti-emancipatie.

Geen enkele keer wordt verwezen naar homohaat bij KOZP, BLM en diverse enge islamitische clubjes. Homohaat komt altijd van extreemrechts en van de zwartekousenkerk als je De Groene mag geloven. Deze alinea spreekt boekdelen:

Op Telegram worden trans personen in verband gebracht met een verborgen agenda. De haat is er sinds 2018 verdubbeld en sinds corona stijgt de intolerantie daar het hardst. 78 procent van de intolerante berichten op Telegram gaat over een ‘verborgen agenda’, het gaat er over de ‘trans-maffia’, om satanisten die de lhbti-gemeenschap controleren, of de ‘joodse regenbooggemeenschap’. Antisemitische en homofobe complottheorieën vallen op dit platform samen. De meest aangehaalde bronnen zijn alternatieve nieuwsbronnen als hetnieuwsmaardananders.nl en redvoicemedia.com die we ook voorbij zagen komen met nepnieuws tijdens de coronacrisis.

Het blijft toch heel bijzonder dat je als journalist een heel stuk kunt tikken over agressieve, homofobe mohammedanen zonder het beestje bij de naam te noemen. Neem dit recente bericht bij AT5:

https://www.at5.nl/artikelen/222087/hoe-voorkom-je-dat-taxis-dragqueens-
weigeren-dit-is-iets-van-de-lange-adem

De verhalen van dragqueens die geweigerd worden voor een taxirit zijn nauwelijks meer te tellen. Aan tafel dinsdagmiddag in een kroeg in de Reguliers, zijn vertegenwoordigers van de taxibranche, de gemeente en de queer-gemeenschap het over één ding roerend eens: dit zijn geen incidenten, maar is een structureel probleem.

Het blijft toch heel bijzonder dat je als journalist een heel stuk kunt tikken over agressieve, homofobe mohammedanen zonder het beestje bij de naam te noemen

Iedereen weet dat het een structureel probleem is en dat er systematisch niets structureels wordt gedaan tegen het rammen van potten en poten in Amsterdam. Stel je toch eens voor dat je potentieel islamitisch stemvee afschrikt.

Twee jaar geleden schreef het COC de zoveelste brandbrief aan de gemeente, en voor deze zoveelste keer werd Mo de olifant niet genoemd door het staatsruivenierende letterbakmacraméwerkgroepje.

Wel werd er harde actie geëist, dus nog meer Tinky Winky’s op naaldhakken bij de handhaving, nog meer symbolisch vlaggewapper en nog meer gaybrapaden en regenboogtrams.

Die brief zal wel in dezelfde bureaula van kameraad Groot Wassink zijn geëindigd als het beruchte rapport over islamitisch geïnspireerde homohaat. De jaarlijkse terugkerende adviezen van het COC om (extreemrechtse) homohaat te bestrijden zijn − naast gratis zelfverdedigingslessen met handtassen en onzin als gaybra’s: lhbtq-rechten moeten worden verankerd in de grondwet, er moet een meerouderschapswet komen (voor gezinnen met drie of meer ouders) en een verbod op ‘homogenezing’. Ook zou iedereen de mogelijkheid moeten krijgen om de geslachtsregistratie in het paspoort te laten doorhalen met een ‘X’. Transgender personen moeten volgens het akkoord een wettelijk transitieverlof krijgen; noodzakelijke en onvrijwillige medische behandelingen van intersekse personen moeten verboden worden.

Dat zal ze leren, die Marokkaanse potenrammers! Want die ‘knulletjes’ zijn het grote probleem (en iedereen weet dat) en niet een handjevol rechts-extremisten die zelf het liefst bij de pisbak scharrelen zoals hun grote voorbeeld Ernst Röhm.