Spring naar de content

Moedig voorwaarts

Hoofdredacteur Tom Kellerhuis heeft heugelijk nieuws te melden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Beste lezers, 

Heugelijk nieuws heb ik te melden. Na ruim 31 jaar van goede zorgen van moederconcern Audax wordt een van haar kinderen zelfstandig. 31 jaar lief en leed deelde het Brabantse familiebedrijf met het roemruchte weekblad en later met het maandblad. Ik durf zonder meer te stellen dat HP/De Tijd dankzij pater familias Jacques de Leeuw, en later dankzij zijn zoon en opvolger Hubert de Leeuw, nog steeds bestaat. De familie heeft altijd het belang van en haar geloof in opiniebladen onderstreept. 

Maar tijden veranderen. Audax ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot een logistieke grootheid en retailorganisatie. En in die nieuwe formule past geen opinietitel meer. Daarmee is het moment gekomen dat HP/De Tijd geheel op eigen benen staat. We zijn daartoe in goed overleg ondergebracht in de stichting Het Vrije Woord, bedacht door Hubert de Leeuw, de huidige eigenaar van Audax. HP/De Tijd is hiermee eigendom geworden van een stichting zonder winstoogmerk, waardoor alle inkomsten louter ten goede zullen komen aan gedurfde, onderscheidende, opiniërende en onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek, zoals u die al jaren van ons gewend bent. 

In moeilijke en onzekere tijden is kritische en onafhankelijke journalistiek van nog groter belang om de wereld te duiden en de problemen die op ons afkomen beter te begrijpen. We zullen niet schromen om kwalijke zaken onder de aandacht te brengen, en bijvoorbeeld onze politici en gezagsdragers te controleren en te confronteren. 

We zullen u als tegenmacht kritisch informeren over hete hangijzers en trends, met goedgeschreven stukken en analyses door een geweldig team van onafhankelijke journalisten, fotografen, illustratoren en columnisten die zich in de loop van tientallen jaren aan ons verbonden hebben. 

Daarbij kunnen we uw steun extra goed gebruiken. Door ons te lezen en te delen, door ons te tippen en te waarschuwen, door u te abonneren of te doneren. Kwaliteitsjournalistiek is niet alleen een kostbaar maar ook breekbaar goed in onze broze democratie. Wij gaan met hernieuwde energie en vol journalistieke moed voorwaarts!  

Namens de gehele redactie, 

Tom Kellerhuis

[email protected]

Onderwerpen