Spring naar de content
bron: anp

De geheimtip van Peter Pannekoek

Wat zijn de beste tips voor deze zomer? Peter Pannekoek gaat surfen op Texel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelle Brumsen
Peter Pannekoek (1986) is cabaretier.
bron: koen van weel/anp

Wat is uw ‘geheimtip’ voor deze zomer?

“Ga surfen op Texel. Hier moet ik wel bij zeggen dat dit volgens mij alleen leuk is als je nog nooit hebt gesurft, gezien de golfslag en moeilijkheidsgraad.”

Hoe bent u op deze tip gekomen?

“Ik was er vorig jaar op vakantie en heb alle VVV’s op Texel uitgeplozen voor activiteiten. Ook surfen kwam langs en ik had dat nog nooit gedaan. Ik was van plan het een dag te gaan doen, maar ik heb het uiteindelijk elke dag gedaan.”

Wat is er zo leuk aan?

“Ik wil niet klinken als een spirituele boomhutbewoner, maar het heeft een enorme filosofische charme. Als je surft, moet je wachten op de goeie golf. Zo werkt het in het leven ook. Niet te vroeg gaan, niet te laat gaan, geduld hebben, wachten op je kans.”

Surfen op Texel is voor beginners, zei u al. Is het de tweede keer dan ook nog leuk?

“De Texelse kust is het pierenbad van het surfen. Ikzelf ben gegrepen door het surfvirus en ben van plan aankomende zomer ergens op surfkamp te gaan. Voor volwassenen, laat ik dat er even bij zeggen, voordat het heel erg creepy wordt.”

Kunnen de mensen zich nog inschrijven voor een bepaald kamp als ze met u willen surfen?

“Dat hou ik lekker voor me. Hoe minder mensen er zijn, des te beter voor mij. Ik wil namelijk niet beweren dat ik er aanleg voor heb. Eigenlijk is surfen alles waar ik niet goed in ben: balans, rust, souplesse.”

Je ligt bij deze sport in het water en hebt een pak aan. Is het dan ook een goede tip voor BN’ers die niet herkend willen worden?

“Geen idee, ik heb een pleurishekel aan reflecteren over of ik een BN’er ben, of wat dat precies is. Dat vind ik echt heel goor. Alhoewel, hoe meer BN’ers er verdrinken, des te beter.”

Denkt u nu aan een specifiek persoon?

“Je bedoelt of ik de kop van je artikel heb? Even nadenken. Nee, ik denk niet per se aan een specifiek persoon.”

Surfen heeft een enorme filosofische charme

Peter Pannekoek

Wie moet deze geheimtip nou echt ter harte nemen? 

“Het gaat om de juiste keuze maken, de goeie golf pakken, dus laten we Frank de Boer zeggen. Als dit blad uitkomt, liggen we er met het EK net uit, of we zijn naar de kwartfinales. 

“Ik heb trouwens nog een andere tip: het tv-programma Ex on the Beach, heerlijk infantiele televisie. Als je dat kijkt, met al die ruzies, katers en dronkenschappen, dan ben je eigenlijk op vakantie geweest zonder het gezeik. Alle ruzies worden voor je uitgevoerd. De mensen die niet op vakantie konden, kunnen dan denken: zie je, zo leuk is het ook weer niet.”