Spring naar de content
bron: olaf kraak/hh

De geheimtip van Dries Roelvink

Wat zijn de beste tips voor deze zomer? Dries Roelvink tipt een bezoek aan het duingebied bij Schoorl en Groet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelle Brumsen
Dries Roelvink (1959) is zanger.
bron: laurens van putten/anp

Wat is uw ‘geheimtip’ om deze zomer te gaan doen?

“Ga naar het duingebied bij Schoorl en Groet, vlak bij Bergen. Mensen uit de buurt van Amsterdam gaan vaak naar Zandvoort of Noortwijk, of sommigen naar Zeeland. Maar ik zou zeggen: ga nou ook eens richting Bergen. Als ik mensen leer kennen, rijd ik weleens met ze die kant op om het daar te laten zien en ze zeggen altijd: wat is dit een mooi stukje Nederland.”

Hoe bent u op deze tip gekomen?

“Ik kom vanaf mijn vijfde jaar in die duinstreek van Schoorl, Bergen, Groet. Van jongs af aan ben ik zomers daar opgegroeid.”

Waarom is het zo’n mooi stukje Nederland?

“Er zijn schitterende duinen, met daarachter brede stranden. Als je dan die duinen af loopt, kom je in een vrij bosrijke omgeving. Je waant je in dat Schoorlse duingebied in een of ander prachtig buitenland. In het plaatsje Groet zit dan nog restaurant De Bokkesprong. Dat staat midden in de duinen en heeft een prachtig terras. Als je op een zomerse dag daar in de buurt op het strand belandt, ga op de terugweg dan even bij De Bokkesprong zitten. Als je daar dan onder een parasol zit, zie je aan de ene kant het strand, met in de verte de Hondsbossche Zeewering, en aan de andere kant de duinpannen. Dan heb je echt een werelddag.”

Wat kun je eten bij De Bokkesprong?

“Hun specialiteit is ‘de bokkepoot’, een gesudderde babylamsbout in tijm en honing. Ik heb die daar zo vaak gegeten. Als je bij De Bokkesprong bent, moet je ook eigenaar Hans even aanspreken. Als je dan zegt: ‘Hans, ik heb deze tip van Dries’, en je laat hem dit stukje lezen, dan weet ik zeker dat je een fles wijn krijgt.”

Je waant je in dat Schoorlse duingebied in een of ander prachtig buitenland

Wie moet deze geheimtip nou echt ter harte nemen? 

“Hugo de Jonge. Dat zeg ik niet alleen omdat hij een verschrikkelijk drukke baan heeft. Toen ik corona had, kreeg ik een kaart, zo’n ouderwetse ansichtkaart. Uit Den Haag, van Hugo de Jonge. Dat deed me op dat moment toch wel wat. Ik dacht: die man heeft het zo ontzettend druk, gaat hij mij nou een kaart sturen, is dat nou echt waar? Dat raakte me wel. Ik heb hem hier nog liggen. Als dit in de zomer hopelijk allemaal achter de rug is en iedereen is gevaccineerd, dan hoop ik dat hij lekker in de duinpannen bij De Bokkesprong gaat zitten.”