Spring naar de content
bron: ANP – Het vlot van de man uit Eritrea

Te land, ter zee en in de lucht: opmerkelijke overtochten

Bij IJmuiden is onlangs een Eritrese man uit de zee gevist op een vlot van boomstammen, lege flessen en jerrycans. Hij probeerde op slechts de ebstroom Engeland te bereiken. HP/De Tijd zocht en vond vergelijkbare pogingen, te land, ter zee en in de lucht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sebastian Proos

Menselijke autostoel
Een Mexicaanse man probeerde in 2006 de Amerikaanse grens over te komen door zich als een lederen stoel te vermommen. Het mocht niet baten: hij werd ontdekt door de Amerikaanse grenspolitie.

Irakese Dracula
Een levende Irakese man werd afgelopen april in een grafkist ontdekt bij een routinecontrole in de buurt van Calais. Twee Polen zijn gearresteerd voor poging tot mensensmokkel en mogen twee jaar in de Franse berm schoffelen.

Drijfvat
Vanaf afgelopen kerst waagde een 71-jarige Fransman een overtocht over de Atlantische Oceaan. Opmerkelijk detail: hij deed dit in een groot oranje vat, waarmee hij totaal overgeleverd was aan de wind en stroming. Zoals het een echte Fransman betaamt, had hij in ieder geval twee flessen wijn bij zich. Hij is na vijf maanden ronddobberen in mei bij het Caribische eiland Martinique aangespoeld.

Krappe koffer
In de Spaanse enclave Ceuta is in 2018 een Marokkaanse vrouw gearresteerd omdat zij een koffer met opmerkelijke inhoud bij zich had: er zat namelijk een negentienjarige Gabonees in. De Afrikaanse jongen bleek een onverstandig vakantiesouvenir: de vrouw mag rekenen op zeven jaar gevangenisstraf.

Ballonnenpret
Een Amerikaanse IT-manager probeerde in 2013 de Atlantische Oceaan over te steken door honderden heliumballonnen aan een mand te bevestigen. Toen hij na een etmaal was geland, bleek hij echter niet in Europa te zitten, maar Newfoundland, Canada.