Het dak eraf in The Harbour Club Kitchen (***)
Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: The Harbour Club Kitchen.
De chique Amsterdamse wijk Oud-Zuid is een etablissement rijker. Het Wyndham Apollo Hotel opende een vijfde vestiging van The Harbour Club, vlak aan het water: The Harbour Kitchen Club.
Bij binnenkomst gaf manager Lot Canter Cremers een warm welkom, in de vorm van een glaasje bubbels en de mededeling dat het zweten was voor de deadline. De ramen waren nog maar net afgekit en het meubilair was dezelfde dag nog geleverd. Er was niets van te zien.
Eigenaar John de Jong was zeer tevreden met zijn nieuwe zaak: “Ik was gelijk verliefd op de locatie, het is uniek dat hier vijf grachten samenkomen. Een dagje varen mondt altijd uit op een glaasje champagne bij de Harbour Club Kitchen.”
De Jong begon ooit met een aantal satéwinkels aan de Scheveningseboulevard. Dat wilde hij wel op een hoger niveau proberen, et voila, de Harbour Club was geboren.
Tijdens de avond werden de gasten verwend met een diner van 10 gangen. Van Gillardeau-oesters, bluefintartaar en flank steak. Met dank aan chefkok Mark Vaessen en Akira Oshima, oud-chefkok van Yamazato in Hotel Okura. Bij iedere gang werd een bijpassende wijn geserveerd. U begrijp dat de sfeer er bij gang zes al goed in zat.
HP/De Tijd-hoofdredacteur Tom Kellerhuis: “Dit restaurant is de culinaire Amsterdam ArenA.” Het gehele dak van deze horeca gelegenheid kan er namelijk af. Die avond gebeurde dat (slechts) spreekwoordelijk.
Eindoordeel:
Bij de Harbour Club Kitchen is het verukkelijke eten bijzaak. De sfeer en het zien en gezien worden zijn in een Ibiza-achtige setting doen The Harbour Kitchen Club verschillen van menig ander horecagelegenheid in Amsterdam.